Lufieregetés az esküvőn

lufi lufieregetés fesztivál esküvő

Szeretnél lufit eregetni az esküvőn és a fesztiválokon? Menő szervező vagy, és tudod, minek tapsol a fogalmatlan tömeg? Hát persze, hogy a környezetszennyezésnek!

Néhány éve leteszteltük a magyar társadalom és jog működését: mi történik, ha egy látványos, dokumentált, azonosítható emberek és tömeg által elkövetett környezetszennyezést próbálunk bejelenteni. Röviden annyi történt, hogy nem történt semmi. Kiderült a kisebb-nagyobb környezetvédő szervezetekről, hogy ők azért ezt nem gondolják annyira komolyan, ők valójában csak ilyen kis túrákat szerveznek, nem ez a fő profiljuk satöbbi. A nagyobb szervezetek legalább annyira korrektek voltak, hogy jelezték: ha lokális felháborodás nincs, ők globális szervezetként nem kezdenek el kiabálni.

A lufieregetés biztosan poén. Poén az ifjú párnak, hisz milyen jó már, hogy 100-200 ember képes elengedni egy-egy lufit. Poén a mocsári teknősnek, gémnek és a halnak, aki belegabalyodik a zsinegbe és lenyeli az emészhetetlen, halált okozó gumidarabokat.

Minél többet kéne csinálni, mintha a tetteinknek nem volna következménye, és mintha nem volna holnap. (Nem. Abba kéne hagyni ezt az értelmetlenül káros trendiskedést.)

-g-

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s