Chris Hadfield előadása Budapesten

chris hadfield grundaktiv

142 Űrhajós fotózza az óceánt. Így szól Simon Márton egysorosa a Polaroidokból. Nem is lepődtem meg, hogy ő is beállt a sorba, hogy dedikáltasson az első kanadaival, aki járt a világűrben.

chris hadfield

A Bükkben kirándulva néztem fel először úgy az égre, hogy tudtam, ki van a felettem elhúzó fényes űrállomáson. Akkor már követtem a facebookon, néztem a fantasztikus fotóit és olvastam a mély emberséggel és humorral megírt kommentárjait hozzá. Chris Hadfield ezredes minden megnyilvánulásából kiderült, hogy remek ember, aki nem csak a hazáját szolgálja, hanem az egész emberiséget.

Akárhol jártam, ha felnéztem az ISS-re, tudtam, hogy épp most jutunk túl egy lépéssel azon, amit a saját határainkként ismerünk. Azóta elolvastam az általa írt könyvet, megnéztem számos videoját a youtube-on, aláírásom is van tőle. És néhány hete megtudtam, hogy végre Budapestre látogat. Ami önmagában nem volna olyan nagy ügy, hiszen a fia magyar lányt vett feleségül. Valójában meg nagy ügy, hiszen először ad elő Magyarországon.

chris hadfield grundaktiv 2

A Brain Bar Budapest nevű konferencia szervezői mindent megtettek, hogy egy valóban világszínvonalú előadást halljunk. A Szent István Bazilika előtti téren többezer ember gyűlt össze, hogy a fejlődésről, a kockázatról, az innovációról halljon. A felvétel vélhetően előbb-utóbb felkerül a netre, érdemes lesz megnézni. Életem különleges, szép ajándéka, hogy élőben is hallottam, Hadfield hogyan játssza el David Bowie-tól a Space oddityt.

-g-

 

Hírdetés

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s