Modellváltás a karanténban (KettőJé)

KettőJé avagy János Jelenések címmel reggeli élő műsort készít Kardos Horváth János, a Kaukázus frontembere. És egész jó.

Az elmúlt években – kis túlzással – senki nem mozdult meg anélkül, hogy ki ne számlázta volna. Mindenki pénzből él, nyugtattuk magunkat ilyenkor, és a percre kiszámolt időnkkel igyekeztünk ügyesen gazdálkodni. Így lett költség, veszteség a pihenés, a baráti találkozók és a családdal töltött idő is.

Ehhez képest jelent modellváltást KHJ, aki a karantén és házfelújítás idejét kihasználva piros bézbólsapkát meg hifi fejhallgatót húz, citromsárga mikrofont fog, és dumálni kezd, miközben nepáli popszongok klipjeit mutatja a monitorán – teljesen ingyen. Úgy barkács az egész, hogy egyáltalán nem gagyi, és úgy önironikus, hogy egyáltalán nem ciki.

Már több, mint 15 éve ismerem Janót, aki szakmailag és emberileg is érdekes utat jár be. A Kaukazus kérlelhetetlen öko-cyberpunk attitűdjéből lassan egy önmaga komplexitását, következetlenségét felvállaló hozzáállás kerekedett ki. Ezt viszi tovább a reggeli vlogokban is, ahol nem csak a tökéletes reggeli one man show-t gyártja le, hanem olyan témákat jár körbe, mint az ökotudatos zenész autóhasználata és Arany János postakocsizásainak kapcsolata. Tök oké. Nagyon jót tenne az országnak, a társadalomnak, ha ilyen színvonalú tartalmakat fogyaszthatna hosszabb távon is, mert a gyagyiba csomagolt barkács mögött valójában önirónia, rádiós szakmaiság és egy útkereső ember (ön-)kritikus gondolatai vannak. Ez pedig mérföldekkel jobb, mint bármi, amit a kreatívipar kipottyantott magából az elmúlt tíz évben. Végre valami, ami nem akar tökéletes lenni, miközben közel van hozzá.

Csak így tovább. Itt érhető el: https://www.facebook.com/KardosHorvathJanosOfficial/ 

Hírdetés

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s