Milyen lesz a világ a járvány után?

Rengetegen csapnak fel jósnak, és mondanak erős mondatokat a jövőről. Semmi sem lesz olyan, amilyen volt, hangoztatják. De vajon tényleg megváltozik-e a világ?

A helyzet az, hogy valójában senkinek fogalma sincs arról, mit okoz néhány hét felfordulás a világban, hogyan hat majd mindez a jövőre. Tegyük hozzá gyorsan, hogy a világ nem csak a világgazdaság. Világ a világszerte kitisztuló égbolt, világ a középosztály ropogósra sült kenyere és világ az Isten háta mögött élő szegények világa is, ahol internet nélkül kéne abszolválni a teljes polgári működést google classroommal meg remote workinggel.

Ami ezen a blogon érdekes lehet, hogy vajon megváltozik-e a viszonyunk a világhoz?

Továbbra is az erdőszélre szórjuk-e ki a szemetet, műanyagszéket, hűtőt? Továbbra is lágerekben tartjuk-e az úgynevezett haszonállatokat, amiket megeszünk? Továbbra is olyan gazdaságot építünk, aminek nincsenek raktárai? Továbbra sem a nemnövekedés és a háztáji felé, hanem a komfort és az ipari élelmiszerek felé fordulunk? Továbbra is az utazás lesz-e a presztízstevékenység, és továbbra is az lesz a cool, aki mobil, és repülőről nézi a tájat?

Szerintem nem sok minden változik majd. Sok cég bedől, mások majd belépnek a helyükre. Mózeséknek negyven év sivatagi vándorlás kellett ahhoz, hogy az Ígéret Földjére lépve már ne az egyiptomi húsosfazekakról álmodozzanak. Mitől változnának meg az igényeink, vágyaink néhány hét alatt? Jóslás persze ez is. Ki tudja, mi lesz.

Hírdetés

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s