Dunajcsik Mátyás – Szóceán

dunajcsik01

Dunajcsik Mátyás neve újra és újra előkerült könyvek belső borítóin, könyvek külső borítóin, netre feltöltött rendkívül igényes videók címében. És valószínűleg sok olyan helyen is, ahová én nem látok el. Szerencsémre használja és jól használja a netet, mert egyre több minden jutott el hozzám tőle. Így néztem meg egy este a Szóceánt, az izlandi estet, ahol a költő, író, műfordító, kritikus saját izlandi életét és irodalmi élményeit hozta el a magyar közönségnek. Nagyon jó.

Ez olyasmi, amit legszívesebben moziban is végignéznék. Ha irodalomtanár lennék egy középiskolában, ezen keresztül mutatnám be a diákoknak, mi közünk van nekünk, földi halandóknak az irodalomhoz.

Dunajcsikot már csak azért is érdemes ismerni, mert hozzá kötődik a 80-as generáció valószínűleg legfontosabb verseskötetének, a Polaroidoknak a kiadása, és a generációs élményt könyörtelenül tökönrúgó és kétszer közvetlen közelről összefoglaló Dékány Dávid által írt Darwin Motel borítóján is szerepel a neve. Mostanában az énekesnővel, Marge-dzsal is összedolgozik.

dunajcsik03 dunajcsik02

-g-

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s