Újhullámos kávé

ujhullamos_kave_grundaktiv-1

Emlékszem a pillanatra, amikor életemben először jó minőségű kávét ittam. Ja, hogy ez erről szólna. Hirtelen nem szorongtam tovább a kínos “feketék”, a még kínosabb “gépik” miatt. És azóta nem is nagyon ittam mást, csak espressot. Most azt olvasom, hogy a budapesti kávéforradalmat (azaz hogy lehet egyáltalán jó minőségű kávét inni, végre) újhullámos kávénak nevezik. Az volna az újhullám, hogy végre nem a mindenütt “lefőtt” Győzelem Kávét kell gallér mögé hajítani?

Szerintem aki egy ilyen fogalmat kitalál, az épp fordítva ül a lovon. Mert hogy eredendően emez a jóféle kávé a kávé, és ehhez képest volna minden új: minél rosszabb egy kávé, annál újhullámosabb, hiszen annál távolabbra kerülünk attól, amiért a kávé ki volna találva, egyáltalán. Értem én, hogy az újhullám szó azoknak szól, akik a divatok és tendenciák mentén élik az életüket. Minél újabb, annál kortársabb, annál inkább a létforgatag közepében. Onnan meg ugye nem illik kimaradni. Ha újhullámos, hát legyen újhullámos.

-g-

Újhullámos kávé” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A legjobb kávé az, amit a BME E épület nescafe-s automatája ad ki két zh után, és még egy utolsó előtt, este hatkor. Hosszúkávé – extra cukor – tejes kávé (ezeket a gombokat kell ilyen sorrendben lenyomni).
    Minden más csak flancozás.

    • Igen, ez az egyik legjellemzőbb mítosz: hogy a Győzelem Kávé egy életérzés, és ettől jó. Ám ettől a rossz kávé ugyanúgy a jó kávé csúnya kistestvére marad, még ha szeretjük is.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s