Folyami katicák

vizlepcso_grundaktiv

Megint téma a harlekinkatica Magyarországon. Egyáltalán nem szeretnék azok közé tartozni, akik hangosan szakértőzésbe kezdenek, és azt mondják, ha-ha. Próbálok teljes emberi életet élni, és mostanában épp a Dunát, úgy általában a folyókat másképp újraképzelő emberekkel igyekszem együttérezni. Hogy miért jó, ha nincs ligeterdő, miért jó, ha mély a meder, miért jó okosabban. A harlekinkatica elterjedéséről két dolgot mondanak.

Az egyik az, hogy növényvédelmi okokból teletelepítették vele a világot, a másik meg az, hogy hát véletlenül széthurcolódott a telepítgetéstől függetlenül. Szerintem mindkettő gáz, egyáltalán nem kéne szekérútnyi távolságoknál nagyobbakat megtenni, főleg nem ilyen képtelen hülyeségeket kieszelni más kontinenseken élő állatokkal. Ferdítés ez már, hogy így összevontam a harlekinkaticát meg a folyószabályozást. Annak kéne jönnie, hogy most elolvasnám Széchenyi írásait (gondolom, ő a hajózás fantasztikumát dicsérte), a Duna-stratégiát meg annak kritikáit, és próbálnám megérteni, hogy miért igaz az is, ha a folyókból végül csatornákat csinálunk. Nekem az nem érv, hogy azért kell itt is mesterségesíteni, mert hát följebb már megcsinálták, hát akkor már itt is. Nem lehetne-e szólni például följebb, hogy hagyják abba? Hogy csinálják vissza.

Huang Ti, a Sárga Föld Ura megkérdezett egyszer egy gyermeket, hogyan kell kormányozni a világbirodalmat. A gyermek először elhárította magától a kérdést, de a Sárga Föld Urának ismételt kérdezősködésére így szólt: “A világbirodalom kormányzása miben sem különbözik a lólegeltetéstől. Ki kell küszöbölni azt, ami a lovaknak árt. Kész.” Huang Ti kétszer a földig hajolt, a gyermeket égi mesterének nevezte és tovább utazott.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s