Rajzfilm a pénzügyi válságról

Olyan, mintha Tóta W. Árpád csinálta volna a matériát. Einstein atombombát talál fel benne, meg lehetne sorolni, ennek ellenére ajánlott. Kis összeesküvés-elmélet, csipetnyi ténnyel meghintve, de egy nagy igazságot azért elmond: ne vegyél fel hitelt, ha nincs miből törleszteni. Ahogy Sándor Mária mondta mindig: józan paraszti ésszel, gondoljunk csak bele!

Az sem lehet véletlen, hogy a YouTube a Zeitgeist-ot ajánlja közvetlen a megtekintés után. Azt látta már valaki? Állítólag a vetítésnek és csúsztatásoknak egy olyan magas iskoláját mutatja be, amire nagyon rég nem volt példa és arra sem méltó, hogy egyáltalán reagáljon rá, vagy beszéljen róla az ember. Meglátjuk, előbb-utóbb arra is sort kerítek. Esetleg együtt is megnézhetnénk, aztán Skype-on megvitatnánk egy erős Grundaktiv podcast keretében. Alszom még rá egyet.

Rajzfilm a pénzügyi válságról” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én elvileg az összes Zeitgeist filmet láttam, angol felsőfokra készülvén akartam valami olyan filmet nézni, aminek köze lehet bizonyos nyelvvizsgatémákhoz, még ha kritikusan is áll hozzájuk. (Nyelvvizsgán én két dolgot csinálok: hazudok, hogy tudjak valamiről folyamatosan beszélni, és objektív próbálok lenni, szóval soha nem mondok saját véleményt, hanem "egyesek azt mondják", az "ellenzők szerint…" stb.)Volt olyan része, amelyik nem igazán nyűgözött le, de a pénzrendszert kritizáló/magyarázó rész korrekt volt emlékeim szerint, bár az egyetemen nem így álltak a témához a büfé szakon, de nem csúsztatott, egyszerűen nem tartja jónak a hitel alapú pénzteremtést, és a történelem során az ilyen irányban lobbi tevékenységet folytatott személyeket sem dicsérgeti. Egyszerűen elfogult a film, de ahogy "A csendes amerikai" című filmben mondják:"Sooner or later, Mr Fowler, one has to take sides if one is to remain human."Építészeknek szerintem külön érdekesség az utópisztikus, fenntartható fejlődést szem előtt tartó, zöld városokról szóló rész. Az építészettel foglalkozó részben például biztosan nem volt semmilyen csúsztatás, egy koncepciót mutatott be.Az volt nekem fura, hogy készült egy film, és azt utólag még megvágta a készítő néhányszor, és már legalább 3-4 verzió volt az első részből, de én anno az elsőből néztem 20 percet, és emiatt jutott eszembe, hogy ezt megnézem, erre valahogy más volt, idegesítő villódzás és hang volt az elején, amire nem emlékeztem az első nézésből.

  2. Én is megnéztem ma ezt a pénzrendszeres videot itt, és hát teljesen elképedtem: MI AZ, HOGY AZ ADÓZÁS UTÁN KEVESEBB MARAD A PÉNZEMBÜL?!?!? Hát mi folyik itt?Ezt az egész tömeg-problémát megjósolta rég Paul Virilio. Hát igen, rombolni könnyebb, mint építeni, a tömeg meg eddig jutott el mindig, és eztán se várhatunk tőle többet…

  3. Jobban örültem volna annak, ha azt magyarázta volna el ez a rajzfilm, miért is vették el a gyerek házát. És hogy a kutyáját valójában nem vették el, bármilyen szomorú szeműre tudták megrajzolni a készítők.

  4. Pontosan. Mi volt az a kutyás rész benne? Teljesen elképedve néztem, hogy ezzel most mit akarnak szimbolizálni, de hát nyilvánvalóan semmit; vagy csak túl beszűkült vagyok. Segítsetek! :)

  5. ezt a témát már sokan feldolgozták, a történet végén gyanúgy lerúghatták volna egy nagy gyógyszergyártó vezetőjét vagy a McDonalds CEOt is a mélyben. Sokkal fontosabb lenne arra felhívni a figyelmet, hogy mit érdemes máshogy csinálni. Az viszont kevéssé jeleníthető meg akciófilm műfajban.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s