Nem ér a nevem – Goldenblog 2011

Csrk_pac

Emlékszik még valaki a Goldenblogra? Mi is írtunk róla, itt például. 2007-ben és 2008-ban. Emlékszem, menő volt, mindenkinek akkor lett blogja, csupa énblog, mindegyik végtelenül őszinte volt, szóval biztosan többet olvastam őket, mint újságot.

Azt hiszem, nyolc blogot olvastam rendszeresen, aztán ezek eltűntek, átalakultak, ezekből három már tematikus blogokat írnak. Azt hiszem, anyám is akkor indított főzősblogot, még éppen idejében, hogy az első hullámban benne legyen. Ezek a nők, az ősgasztrobloggerek azóta is közösségként tekintenek egymásra, vannak kábé huszan és ez azért jó, hogy az interneten még lehet barátságokat kötni. És ők persze a nicknevükkel barátok.

A régi blogokban az volt a természetes, hogy egyértelmű volt, hogy az ember nem írta meg a rendes nevét. Aztán jött a facebook, mindenki Judit meg László lett. A tematikus blogokkal pedig végképp vége lett a titoknak, mindenki tudja, ki írja és a ún. szerző referenciaanyagként használja a blogját. Ami nem baj.

A baj az, hogy mindenki azt feltételezi másokról, hogy ők is használni akarják a blogot. Nekem van egy tematikus gasztroblogom, két éve teljesen véletlenül elég nagy hájp lett belőle, mert egy másik, tízezres olvasottságú blogger írt róla. Akkor nagyon érdekes emaileket kaptam, ebből az egyikben az is szerepelt, hogy “adjál meg légy szíves egy időpontot és akkor felmegyünk a lakásodra és leforgatunk rólad egy tizenöt perces szpotot, a konyhában kéne tenni-venni. ” A többiben is az volt, hogy akkor eljönnek, lefényképeznek és akkor én nyilatkozom és milyen jó lesz a blogomnak(!) hogy híres lesz. Meg nekem, mert én is. Akkor nagyon udvariasan azt válaszoltam, hogy hát nem alkalmas.

Idén először nevezte valaki a blogomat a Goldenblogra. Megnyugodtam a közönségeredményen, tíz alatti szavazatot kaptam. A zsűrinek viszont tetszett a blog, belevettek a legjobb tizenegybe. És akkor jöttek a gratulációk, a facebookon, a nevemet taggelve(!), képeken taggelve engem, mint a blogom, nem győztem emaileket írni, hogy ezt most ne. És visszatértek a hirdetők, hogy akkor ők eljönnek és lefényképeznek, hívjam fel őket az alkalmas időpontért. Megint megtalált egy forgatócsoport(?) is, hogy nekem mikor jó. Plusz hirdetéseket is tehetnék bannerba. Most már nem vagyok udvarias. 
Megírom, hogy a blogot kizárólag terápiás céllal indítottam, hogy azt érezzem létrehozok valamit amellett, hogy lelketlen munkát végzek egy multinál. Azt is megírom, hogy fogalmuk sincs, hol lakom és hogy nem kell a pénz a hirdetési felületért. Választ még nem kaptam.

A Grundot is nevezték. Három szavazatot kaptunk, ebből kettőt tőlem. 

A fentiekből én most azt a konklúziót vonom le, hogy el kell ezt a blogversenyzősdit felejteni nagyon gyorsan. Ezért, meg azért.

Nem ér a nevem – Goldenblog 2011” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hát igen – celebekre van szükség, meg profilokra. Jól azonosítható, két perc alatt eladható, szép emberekre. Nekem tetszik, hogy nem vállalod a népszórakoztatásban való részvételt.

  2. Szerintem nem vagyunk elég nagyok és jók egy Goldenbloghoz, a jót most értsd úgy, ahogy én is. Aztán egy másik szempontból persze túl jók vagyunk oda. Ettől függetlenül én nagyon örülnék, ha sikerülne nyerni valamit, mert egy kompetitív embör vagyok eh.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s