Libegő

LibegoLibego3

A Libegő remek dolog, de sajnos rövid ideig vagyunk az égben. Most persze bedobták, hogy épül majd libegő a Vigadó és a Vár közé, de én ezt biza’ el nem hiszem! A Jánoshegyi-kilátóba imádok felkapaszkodni ezzel a felvonóval. (Ez a fotó is most készült valamelyik hétvégén.) Odajutni könnyű, a Nyugatitól indul a 291-es busz, amelynek épp a zugligeti Libegő a végállomása.

View Larger Map

A lanovkázás valószínűleg dobogós lenne a legkedvesebb budapesti tevékenységek versenyén. Hasonló helyezést érne el a BKV-hajózás, a kenuzás és egy hekk a rómain rozéfröccsel. Mások kertje felett csendben suhanni jóság. Katt-katt-katt, vrüüm-vrüüm-vrüüm, és így tovább.

Libego2

Mint az a képen is látszik, a jegy egy irányba 750 forint. Ami nem kevés, cserébe viszont nem is sok. Visszafelé sem lehet rossz ezzel jönni, na de a csúcson ott a jánoshegyi Erzsébet-kilátó, ami megint egy fantasztikusan jó dolog. Aztán lehet járni egyet az erdőben, tíz perc sétával elérjük Normafát, ahol piknikezhetünk és dobálhatjuk vissza a kisgyerekeseknek a frizbit. Van ott néhány nevetséges, sosem használt szocreál szállodarom, hétvégén is nyitva tartó bolt és büfé, meg egy működő, klasszik víztorony is. És a Normafától (Fülemile utca) indul a busz a Széllre

 -g-

Libegő” bejegyzéshez ozzászólás

  1. <html><body bgcolor="#FFFFFF"><div>Gergo bacsi, honnan hova lehet menni es mennyiert?<br><br></div></body></html>

  2. Jogos, kibővítettem a fontos információkkal a posztot. :)Ezt is érdemes csapatni, kb. fél napos programot ad az, amit leírtam.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s