Puzsér Robi és Batman

Én már a Mokkás felvételt nézve is fogtam a hasam a röhögéstől, ahogy Puzsér pislog a díszletek között, mint hülyegyerek Disney Landben… De a folytatás se kutya, amit a továbbkattintás után lehet megnézni. 

-g-

Hírdetés

Puzsér Robi és Batman” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ez a csávó hülye, a Batmen király, és vannak benne nagyon szimbolikus motívumok is, nem csak egy "lakkruhás bolond". Ez egy hülye, na.

  2. Mi van, öreg, megtalálva érzed magad meg a világképed? :) Egyébként az eredeti műsor hangsúlya nem azon van, hogy a nolen betmen szar. Ez Robi szubjektív véleménye. (Ezt többször el is mondja a második videoban épp az olyan megszólalások miatt, mint a tiéd, akik azonnal lehülyézik, mert ténylegesen állít valamit.) A Mokkás szereplés lényege az, hogy bement abba a műsorba, ahol lelkesen tippelgetni kellett volna a nagyszerű amerikai sztárok neveit, hogy minél több híresség neve elhangozzék, és a néző otthon olvadozzon, hogy a kedvenceiről beszélnek. Ennek (tehát X-dolognak) kellett volna ott lennie, ehhez képest Robi azt csinálta, amit ő normálisnak gondolna egy filmes beszélgetésben (Y-dolgot hozta létre.) A poén akkor működik, ha megérted, hogy úgy látod Y-dolgot, hogy X-dolognak kéne ott lennie. Akik hülyézik Robit, azok nem értették meg ezt a poént, mert azt várják, hogy a tévébe szerencsésen bejutott, sikeres szakértő megideologizálja az ő marketing által kialakított világnézetüket. Ezzel a világnézettel egyébként nem volna baj, ezt el is mondja – és ezt a nehezebb megérteni az üzenetéből – hiiszen a filmélmény szubjektív. Te ne várd el tőle, hogy amit ő butaságnak tart, azt dicsérje csak azért, hogy futtassa a sztárokat. És miért ne gondolhatná, hogy a nolen betmen szar? Nekem személyesen arról szól Robi fellépése itt, hogy állítani valamit és gondolkodni és önmagunknak lenni szabad kéne hogy legyen, és látszik, hogy a tömeg milyen keményen le akarja gyakni azt, aki ezt megteszi. Nálam az a csúcspont, amikor elkezd sztendap komedid csinálni a műsorból, és már a műsorvezetők is röhögnek. Az a különbség a sztendap kamedi és Puzsér alakítása között, hogy míg a sztendapos kizárólag kényelmesen nevettet téged (csak azokról a dolgokról beszél, amit jól ismersz, tehát gyakorlatilag magadon nevetsz – győzikekultúra), addig Puzsér arra használja a humort, amire az való: szórakoztatás helyett arra, hogy rámutasson vele feszültségekre, igazságokra, meztelenkedő királyokra. (http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_2005/e_magyir_ut.pdf – érettségin is találkozhattunk ezzel, keress rá benne a Kundera névre!)

  3. Emlékszem, amikor Zsombival meg veletek Puzséron röhögtünk együtt, amikor megmondta a véleményét jó zamatosan. Most sem értem, hogy mit akadt ki úgy a fél internet ezen az egészen, szerintem jót bohóckodott. Utólag mondjuk nem kellett volna magyarázkodnia, de hát belefér.

Hozzá szabad szólni:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s